Werkervaringsplek

Soms is de stap naar regulier werk nog net te groot. In dat geval kun je kiezen voor een werkervaringsplek. Lijkt dat je wat? Neem dan een kijkje bij de onderstaande werkervaringsplekken. Met deze werkervaringsplekken kun je, passend bij jou(w traject), ervaring opdoen om weer terug te keren naar de arbeidsmarkt.

Ben je werkgever en kun jij ons een mooie werkervaringsplek bieden? Laat het ons weten! Mail naar SROI@parnassiagroep.nl.

Vacatures

Medewerker Kijk op de Wijk - Werkervaringsplaats
Parnassia Groep biedt onbetaalde werkervaringsplaatsen aan. Voor Reakt in Rotterdam zoeken we medewerkers voor Kijk op de Wijk. 
Dit ga je doen

Wil jij cliënten helpen bij het versnellen van hun herstel?  Wil jij werkervaring opdoen in een veelzijdige functie, ben je creatief en ondernemend? 
Deze werkervaring bereidt jou voor op werk buiten Parnassia Groep / Reakt.

Bureau WEP is een netwerk van relaties om werkervaring op te doen. Voor niet iedereen is het even makkelijk een passende baan te vinden, zeker als je nog geen werkervaring hebt. Door werkervaring doe je kennis en vaardigheden op waardoor je interessant bent voor de arbeidsmarkt.
Bureau WEP biedt iedereen, dus zowel voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden als voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, een kans door middel van een (niet betaalde) werkervaringsplaats.
Bureau WEP is een onderdeel van Social Return on Investment binnen Parnassia Groep.

Met de strippenkaart van Kijk op de Wijk leer je activiteiten en organisaties in je eigen woonwijk kennen. Op deze manier werken we samen aan het vergroten van je sociale netwerk en creëren we kansen op het gebied van dagbesteding en werk.

De werkzaamheden:

 • Contact onderhouden met je collega’s binnen Reakt. Denk aan: wordt Kijk op de Wijk ingezet, zijn er nieuwe verzilveringen, zijn er succesverhalen voor op onze sites
 • Contact onderhouden met organisaties die samen(gaan) werken met Kijk op de Wijk
 • Bezoeken van partnerlocaties
 • Bewerken van strippenkaarten voor nieuwe wijken, bestaande kaarten sporadisch up-to-date brengen
 • Bijhouden van onze social-mediakanalen (Twitter, Facebook, Instagram en onze interne Sharepointpagina’s)
Dit ben jij
Wij zoeken een medewerker die:
 • nauwkeurig is
 • graag samenwerkt maar ook eigen initiatief toont
 • een open, actieve en positieve houding heeft
 • niet snel opgeeft, ook als het even niet gaat zoals jij wilt
 • de Nederlandse taal in woord en geschrift goed beheerst
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 
Wij bieden
 • Ondersteuning van de aanwezige medewerkers
 • Ongevallen en WA verzekering tijdens aanwezigheidsuren
 • Reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer
 • Deskundigheidsbevordering
Omdat je werkervaring gaat opdoen, maken we samen met jou ook een persoonlijk opleidingsplan. De Parnassia Groep Academie biedt veel onlinetrainingen aan. Wij gaan samen kijken welke onlinetraining(en) jij kunt gaan volgen en gaan wij je, samen met je jobcoach, begeleiden naar betaald werk. Alle trainingen worden in overleg met je begeleider besproken en gepland.
 
Werken bij Parnassia Groep
Reakt helpt mensen met psychische problemen of een verslavingsachtergrond op weg in hun dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het vinden en behouden van werk, bij het vergroten van het sociale netwerk of bij het leiden van een gezonder leven. Dit doen we deskundig, optimistisch en respectvol.

Reakt is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 
Interesse?
Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie over deze vacature neem dan contact op met Helga Vijfvinkel, adviseur bureau WEP via SROI@parnassiagroep.nl. 
pdf

Solliciteer direct