Werkervaringsplek

Soms is de stap naar regulier werk nog net te groot. In dat geval kun je kiezen voor een werkervaringsplek. Lijkt dat je wat? Neem dan een kijkje bij de onderstaande werkervaringsplekken. Met deze werkervaringsplekken kun je, passend bij jou(w traject), ervaring opdoen om weer terug te keren naar de arbeidsmarkt.

Ben je werkgever en kun jij ons een mooie werkervaringsplek bieden? Laat het ons weten! Mail naar SROI@parnassiagroep.nl.

Vacatures

Medewerker Atelier - Werkervaringsplaats
Parnassia Groep biedt onbetaalde werkervaringsplaatsen aan. Voor 'Atelier Anders Bekeken' in Rotterdam zoeken wij een kunstzinnige medewerker. 
Dit ga je doen

Wil jij cliënten helpen bij het versnellen van hun herstel?

Bureau WEP is een netwerk van relaties om werkervaring op te doen. Voor niet iedereen is het even makkelijk een passende baan te vinden, zeker als je nog geen werkervaring hebt. Door werkervaring doe je kennis en vaardigheden op waardoor je interessant bent voor de arbeidsmarkt.
Bureau WEP biedt iedereen, dus zowel voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden als voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, een kans door middel van een (niet betaalde) werkervaringsplaats.
Bureau WEP is een onderdeel van Social Return on Investment binnen Parnassia Groep.

Atelier Anders Bekeken is een kunstproject van Reakt voor mensen met een psychiatrische en/of psycho-sociale problematiek.

"Een positief gevoel na een bezoek aan Anders Bekeken"

Veel mensen met psychische problemen hebben een negatief zelfbeeld. Als ze bij ons leren schilderen dan kan dat een positief gevoel geven; ze zien dat ze iets wél goed kunnen. Zeker als hun werk tentoongesteld wordt en ze hun familie en vrienden uitnodigen om te komen kijken, dan zie je de mensen groeien. Dat is een belangrijk doel van Anders Bekeken.
Deelnemende kunstenaars werken in ons atelier en worden daarin begeleid door een kunstenaar.

Ben je creatief aangelegd, heb je 'kunstzinnig' inzicht en vind je het leuk om een cliënt een positief gevoel te geven, in een rustige en gemoedelijke sfeer? In Atelier Anders Bekeken kan dit allemaal. Hier werken cliënten aan prachtige schilderijen in een fijn atelier.

Wat ga je doen:

  • Cliënten begeleiden bij hun werk, helpen met ideeën en technieken uitleggen
  • Interesse tonen in de cliënten, een gezellig praatje maken
  • Materialen bijhouden
  • Zorgen voor een goede werksfeer, muziekje opzetten op de achtergrond, soms een grapje maken
  • Ruimte en materialen netjes houden
  • Overige werkzaamheden in overleg met de begeleider
Dit ben jij
Wij zoeken een  medewerker met kunstzinnig inzicht, je schildert graag. Je luistert en kunt op een rustige manier advies geven aan de cliënt. 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 
Wij bieden
  • Ondersteuning van de aanwezige medewerkers
  • Ongevallen en WA verzekering tijdens aanwezigheidsuren
  • Reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer
  • Deskundigheidsbevordering
Werken bij Parnassia Groep
Reakt helpt mensen met psychische problemen of een verslavingsachtergrond op weg in hun dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het vinden en behouden van werk, bij het vergroten van het sociale netwerk of bij het leiden van een gezonder leven. Dit doen we deskundig, optimistisch en respectvol.

Reakt is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.
 
Interesse?
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze vacature? Kijk eens op de site van Reakt voor meer informatie over Atelier Anders bekeken. Je kunt ook contact opnemen met Helga Vijfvinkel via SROI@parnassiagroep.nl
 
pdf

Solliciteer direct