Nieuws

Componence Asset List

08 augustus 2022

Reakt+activiteit+200+x+200.jpg
Kom langs op onze locaties om zo een beter beeld te krijgen van de doelgroep waar onze medewerkers zich iedere dag opnieuw met veel energie voor inzetten. Je ziet dan op welke wijze wij kwetsbare inwoners stappen voorwaarts laten maken. Die uitnodiging deed accountmanager Marcel Ooms aan de gemeente Rotterdam.
En in juni stond een delegatie van de gemeente Rotterdam (beleidsadviseurs, beleidmakers en contractmanagers) op de stoep.

“Het grote voordeel van een bezoek is dat je de gemeente goed kunt laten zien wat je als organisatie doet”, zegt Marcel Ooms. “Het vergemakkelijkt de vervolggesprekken met beleidsmakers. Je kunt teruggrijpen op voorbeelden tijdens het werkbezoek. Hierdoor kun je veel duidelijker maken waarom het voor kwetsbare inwoners belangrijk blijft om ook in de toekomst van bepaalde voorzieningen en behandelingen gebruik te kunnen blijven maken. De gemeente is hiervan de financier.”

Stoppen met roken

Een voorbeeld hiervan is de ‘stoppen met roken’ training die Reakt aanbiedt. Ooms: “De gemeente wil die niet financieren, omdat de zorgverzekeraar dergelijke trainingen ook kan aanbieden vanuit de basisverzekering. De gemeente had bij het nemen van het besluit niet meegenomen dat nicotineonthouding onvoorspelbare klachten bij onze cliënten kan veroorzaken. Nicotine is actief in dezelfde hersengebieden waar ook medicatie actief is. Stoppen met roken moet voor deze groep dus verantwoord plaatsvinden in een beschermde omgeving met korte lijntjes naar behandelaren verslavingsartsen. Na het bezoek kregen we een mail van de gemeente dat zij opnieuw naar de mogelijkheid van financiering voor deze training hebben gekeken en vervolgens hebben besloten deze kosten te vergoeden.”

Het verhaal van Reakt

“Het verhaal van Reakt wat verteld werd was niet alleen van onze managers, ook collega’s en cliënten hebben meegedacht en hebben hun persoonlijke visie gegeven op wat goed is voor onze doelgroep”, zegt Ooms tot slot. “Zo konden we een totaal plaatje vertellen over Reakt.”