28 februari 2017

Ervaringsdeskundigen nemen een steeds belangrijkere plek in binnen de psychiatrie en de verslavingszorg. En terecht! Maar wat houdt het precies in? Wanneer ben je ‘deskundig’? Welke opleidingen en banen zijn er, en welke wegen kun je bewandelen? En wie kan je hierbij  helpen? Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Op dinsdag 28 maart is er op Reakt Purmerend een themamiddag om antwoord te geven op al dit soort vragen. Katja Mooij, ervaringsdeskundige werkzaam bij Odibaan, zal deze interactieve middag leiden samen met Robin Plücken (ervaringsdeskundige bij TED Zaanstad en cliënt van Reakt Purmerend). "Mogelijk kan deze middag een eerste aanzet zijn om meer cliënteninitiatieven te laten ontstaan binnen onze regio. We hopen dan ook op een grote opkomst."

Iedereen is welkom: cliënten, verwijzers en andere geïnteresseerden, van binnen én buiten Reakt.

Wat: themamiddag Ervaringsdeskundigheid

Wanneer: dinsdag 28 maart van 14.00 – 16.00 uur (inclusief pauze)

Waar: Reakt Purmerend, Nijverheidsweg 14, 1442 LD Purmerend

Opgeven bij: Reakt Purmerend, Fleur Bolink, f.bolink@reakt.nl, 088-0240116

Reakt begeleidt en activeert cliënten naar werk, participatie en ontwikkeling, en ondersteunt de cliënten bij hun herstelproces. Met meerdere leerwerkbedrijven vormt Reakt een dynamische organisatie, gericht op activering en maatschappelijke participatie.

De begeleiding vindt individueel plaats, en in groepsverband. Met elke cliënt wordt een maatwerktraject uitgezet. De meeste trajecten en activiteiten worden gefinancierd vanuit de WMO.

Behalve leerwerkplekken biedt Reakt een tal aan andere activiteiten, zoals: sport, trainingen, zingeving, recreatie, en een heel aantal creatieve activiteiten, o.a. in samenwerking met Cultuurhuis Wherelant.

Reakt is onderdeel van de Parnassia Groep en werkt nauw samen met ActiefTalent.