Nieuws

Componence Asset List

25 mei 2022

welkomstboog+Platinaweg+200+x+200.jpg
Familie, vrienden, buren, begeleiders en samenwerkingspartners kwamen zaterdag 21 mei een kijkje nemen op onze locatie op de Platinaweg in Den Haag. Ze wilden nu eens met eigen ogen zien wat daar allemaal gedaan en georganiseerd wordt.

Na een ontvangst op de rode loper en onder een zelfgemaakte welkomstboog van ballonnen konden ze een keuze maken wat ze wilden gaan zien. Als het mogelijk was kregen bezoekers een persoonlijke rondleiding.

Gezellig druk omschreef Natasja Barendse, herstelcoach, deze open dag. “Er zijn meer dan 100 mensen geweest. In de keuken werden cupcakes en brownies gebakken, in de informatiekramen werd meer verteld over Pluk, Haags Steun Systeem, ambassade van activering en familie en naastenbeleid. Remake en de kaarsenafdeling verkochten ‘eigen werk’. ‘The Fridays’, de band van Reakt-afdeling Rozenbottel, gaven ’s middags nog een optreden.“


Elk werkproject verzorgde ook een workshop. Zo kregen de bezoekers van de  fietsenwerkplaats handige tips hoe ze snel en goed een band konden plakken en eenvoudige reparaties konden uitvoeren. Dat konden ze dan meteen ter plekken oefenen. Op de kaarsenafdeling zagen de bezoekers hoe kaarsen worden gekleurd en mochten dat daarna zelf uitproberen. Van elke afdeling vertelden de deelnemers over hun werkproject en lieten ook zien wat ze daar doen.


Cassettebandjes krijgen een nieuwe functie door Remake

​​​​​​​De bezoekers van de open dag lieten allerlei tips en suggesties achter waar de locatie, en dus ook de deelnemers, hun voordeel mee kunnen doen. ​​​​​​​

De ontspannen sfeer zorgde voor leuke gesprekken over en weer. Twee families van twee deelnemers hadden elkaar gevonden en maakten zelfs een vervolgafspraak om buiten Reakt om met elkaar af te spreken en dingen samen te ondernemen. Dan kan het niet anders dan dit toch een geslaagde dag te noemen?