Nieuws

Componence Asset List

19 november 2018

expositie+atelier+anders+bekeken200x200.jpg
Vanaf zaterdag 1 tot en met zondag 16 december is een selectie van de beste werken van Atelier Anders Bekeken te zien in de tijdelijke expositieruimte Expoost in Hoorn. De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 1 december 2018 van 13.30 uur tot 14.30 uur en wordt verricht door Jeroen Damen, kunsthistoricus en expert op het gebied van moderne kunst.

Expoost is geopend van woensdag tot en met zondag, 13.00-17.00 uur. Op 16 december is er een afsluitend evenement met een verhalenkamer.

Anders Bekeken

De ateliers van Anders Bekeken zijn een creatieve broedplaats voor een groep kunstenaars die elkaar inspireren, op elkaar reageren en zich soms helemaal niks van de rest aantrekken. De geselecteerde kunstwerken ontroeren of beangstigen, vertederen of verontrusten – maar weten altijd de toeschouwer te raken. De tentoonstelling laat uiteenlopend werk zien, in verschillende technieken: olieverf, aquarel of acrylverf, maar ook inkttekeningen, textiel, keramiek en fotografie.

Paul Dekker

De tentoonstelling besteedt speciale aandacht aan kunstwerken van Paul Dekker. Deze inspirerende kunstenaar maakte kleurrijke schilderijen die verwijzen naar spiritualiteit en materie. De foundation die na zijn overlijden is opgericht, vraagt aandacht voor het werk van kunstenaars met psychische problemen.

Reakt

Anders Bekeken valt onder Reakt. Reakt helpt mensen met psychische problemen of een verslavingsachtergrond. Reakt maakt deel uit van Parnassia Groep.

Routebeschrijving

Expoost zit midden in het centrum van Hoorn, Grote Oost 2-4, postcode 1621 ET.
Kom je met de trein? Vanaf het station Hoorn loop je in tien minuten door de winkelstraten naar het Grote Oost. Expoost zit in een historisch pand, tegenover De Waegh, op het grote plein Rode Steen.
Kom je met de auto? In de stad zijn parkeerplaatsen, maar op zaterdag wordt ook markt gehouden en het is vaak erg druk. Het is makkelijker om de auto te parkeren in parkeergarage Het Jeudje, Vollerswaal 61, Hoorn. Neem de achterste uitgang van de parkeergarage, dan loop je in vijf minuten naar het Grote Oost.