08 juni 2017

Op 1 juni werd de expositie SMOEL 2.0 geopend. De expositie is nog tot en met zondag 11 juni 2017 te bekijken in de Doelenzaal van Korte Vijverberg 2 te Den Haag. 

37 deelnemers van Anders Bekeken uit Den Haag, Gouda en Purmerend hadden gereageerd op de oproep van de Paul Dekker Foundation. Zij hadden bij elkaar 48 werken ingestuurd voor de portrettenwedstrijd.

Bert Jan Nieuwenhuize van Anders Bekeken Den Haag en een aantal enthousiaste cliënten van de Rozenbottel hebben van de Doelenzaal in het pand aan de Korte Vijverberg een echte galerie gemaakt waarin alle werken mooi tot hun recht komen. 

Bert Jan opende de tentoonstelling door de namen op te noemen van de deelnemers die werk(en) hadden ingestuurd. Daarna reikte de voorzitter van de Paul Dekker Foundation, tevens voorzitter van de jury, Leo Wubben, de prijzen uit.

Prijswinnaars

1e prijs: Bianca Zijleman, Anders Bekeken Gouda

2e prijs: Bart Berkhout, Anders Bekeken Purmerend

3e prijs: Fox Muis, Anders Bekeken Den Haag, Zuidwal

Er was die middag veel moois te zien, er was lekkere livemuziek van muzikanten van de Rozenbottel en de horecadeelnemers van het Sterhuis zorgden voor overheerlijke hapjes en feestelijke (fris) drankjes. Er gaan stemmen op om een prijsvraag als deze jaarlijks uit te zetten. De Paul Dekker Foundation gaat zich hierover buigen.

Te koop

Van de 15 genomineerden van de expositie en van de werken van Paul Dekker zijn ansichtkaarten gemaakt. Deze zijn te koop voor € 1,- per stuk en € 10,- per mapje van 15 kaarten.

Ook de cd 'Voor nu en voor later' van Rosehip Records is te koop voor  € 5,-

Verder is tijdens de expositie ook de mogelijkheid om het boek over Paul Dekker ' Een verrassende kijk op de wereld'  aan te schaffen, deze kost € 10,-

Kom kijken

De schilderijen hangen nog tot en met zondag 11 juni 2017 in de Doelenzaal van Korte Vijverberg 2 te Den Haag. De expositie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00-15.00 uur.