Nieuws

Componence Asset List

19 april 2019

regulier+-+eerste+clinic+Storks+reakt+brijder.jpg
Storks in Kijkduin (Den Haag) geeft dit seizoen vier keer een honkbalclinic voor cliënten van Parnassia Groep. Daarvoor tekenden honkbalverening Storks en Reakt afgelopen vrijdag een intentieverklaring. Storks en Reakt willen daarmee laten zien wat er met sport mogelijk is.

Afgelopen dinsdag mochten vier cliënten van Brijder de clinic aftrappen. Begeleidster en verpleegkundige Renske Boosman: “Leren sporten is voor onze cliënten belangrijk, omdat ze ongezond gedrag hebben en roofbouw op hun lichaam plegen. Niet alleen door de verslaving, maar vaak ook slecht eten”. De clinic lijkt aan te slaan; de vier hebben het zichtbaar naar hun zin. “Dit is echt gaaf, ik hoop dat we nog een keer terugkomen”, gaven zij aan.

De eerste werd door speler Kevin Nieveld gegeven. “Voor deze jongens, die een heel andere achtergrond dan ik hebben, is dit een kans om een nieuwe sport te ontdekken. En gezien de grote glimlach bevalt die sport hun wel.” Storks geeft dit seizoen daarom nog drie keer een clinic voor Reakt.

Lees het hele artikel in de Posthoorn