Nieuws

Componence Asset List

11 april 2018

200x200_Moestuin_Soeda.jpg

De lente is begonnen, een goede periode om te starten met het tuinproject van Reakt Soeda aan de Boerhaavestraat 10 in Rotterdam.

Leren zaaien, planten en oogsten en vooral daarna genieten van een gezonde maaltijd uit eigen tuin.

Hulp van Vrienden Parnassia Groep

Vorig jaar werd  het zaaigoed nog gekweekt achter het raamkozijn van de locatie. Dit jaar werden er dankzij hulp van Vrienden Parnassia Groep echte kweekbakken aangeschaft.

Zes enthousiaste cliënten van Soeda vulden de kweekbakken met grond en plantten het eerste zaaigoed. Eén van de deelnemers vertelt verbaasd: "Dit heb ik nog nooit gezien! Wat zijn Nederlanders slim om zulke mooie kweekbakken te maken!"

Inzamelingsactie moestuintjes van Albert Heijn

Alle zaadjes komen van de moestuintjes actie van Albert Heijn. Deelnemers en medewerkers van Reakt Soeda spaarden deze de afgelopen weken. Ook stond er een – door deelnemers gemaakte -  inzamelingsdoos op de balie van Bavo Europoort aan de Carnissesingel. Iedereen verzamelde mee en dat resulteerde  in heel veel zaaigoed.

Vers en gezond

De bedoeling is dat er straks prachtige tomatenplanten in de tuin staan en daarnaast courgettes en komkommers. In de kweekbakken worden tevens heerlijke kruiden gekweekt.

De opbrengst aan kruiden en groenten mogen de deelnemers zelf meenemen naar huis. Dit is gelijk een mooie aanleiding om gezonder te eten en bewuster om te gaan met voedsel.

Reakt Soeda bedankt Vrienden Parnassia Groep heel hartelijk voor hun inzet om deze activiteit mogelijk te maken.

Deelname

Helaas is de groep voor het tuinproject vol, maar Soeda biedt nog meer activiteiten waar men aan mee kan doen: