11 oktober 2017

Op dinsdag 31 oktober 2017 organiseren Kenniscentrum Phrenos en Resilience+ de tweede editie van Helden van de Wijk met als thema 'Maatschappelijk Herstel'. Reakt verzorgt een onderdeel van het buitenprogramma.

Helden van de wijk heeft een duidelijke boodschap en diverse “Helden en Heldinnen” gaan via een serie lezingen, inleidingen, films, workshops etc. laten zien dat samen werken aan maatschappelijk herstel beter kan, door van elkaar te leren en elkaar te inspireren.
Meer lezen op de festivalwebsite

Wat gaat Reakt doen?

Reakt doet mee aan dit festival met een buitenprogramma: trajectbegeleider Hans Gorissen - ontwikkelaar van de strippenkaart Kijk op de Wijk -  fietst met 20 bezoekers van het festival naar het huis van de Wijk in Delfshaven.

  • de deelnemers krijgen net als onze cliënten een strippenkaart en gaan exact doen wat onze cliënten doen
  • ze krijgen een informatieve rondleiding in het Huis van de Wijk. Een cliënt doet zijn verhaal door zijn ervaring te vertellen over de strippenkaart
  • als de strippenkaart vol is zorgt Spido Rotterdam voor gratis vaarkaartjes.

De strippenkaart "Kijk op de Wijk" kan er toe leiden dat het omgevingsbesef van de cliënt toe gaat nemen waardoor er kansen kunnen ontstaan voor dagbesteding en dergelijke.

Bekijk de animatiefilm over de strippenkaart Kijk op de Wijk