Nieuws

Componence Asset List

29 maart 2018

200x200_clienten+hippisch+centrum.jpg
Bij Hippisch Centrum Westland zijn veel werkzaamheden te verrichten. Reakt is daar aan de slag met werkproject Jupiter, de naam van Reflex en Clean River samen. Een groep cliënten van Reakt werkt samen met een begeleider op de manege. Het project loopt nu 5 jaar en sommigen cliënten werken er al 4 jaar.
Als beloning voor het harde werk kunnen de cliënten zelf ook paardrijden.

Hippisch Centrum Westland

Hippisch Centrum Westland is gelegen aan de rand van Den Haag tegen het natuurgebied De Uithof en de Madepolder. Via de ruiterpaden komt men van het Hippisch Centrum Westland in het fraaie recreatiegebied Madestein. De aangelegde ruiterpaden (45 km) leiden door het mooie natuurgebied, met het strand en de duinen in de directe nabijheid.
De manage herbergt ongeveer 80 pony's en paarden. Er zijn 2 binnen rijbanen, een grote buiten rijbaan, een overdekte stapmolen en enkele wasplaatsen.

Werkzaamheden

Sandy Lelyveld is de vaste begeleider, zij begeleidt zo'n 5 - 9 cliënten op de manege. Zij zorgen 1 tot 3 dagen voor:

  • het uitmesten van de paardenstallen
  • opstrooien met hooi van de paardenstallen
  • schoonvegen van de stallen en het buiten terrein
  • klein onderhoud in en om de manege
  • paarden borstelen
  • paarden wassen in de zomermaanden
  • helpen met de paarden uit de stapmolen halen

Zelf paardrijden

Eens per 1 á 2 maanden mogen cliënten die vast en continu aan het werk zijn op de manage, als tegenprestatie zelf ook paardrijden.
Het personeel van de manege begeleidt dit.

Sandy vertelt: "Het is zo leuk om te zien hoe de cliënten ervan genieten en zich 1 voelen met het paard maar ook voor de manege zelf. Zij dragen een groot verantwoordelijkheid gevoel voor het werk wat zij verrichten. Het personeel van de manage waardeert hun werk erg en dat laten zei ook goed merken. Zij worden gezien als werknemer en niet als cliënt en dat geeft de cliënten een goed gevoel."

Een deelnemer vertelt na afloop: "Het was een geweldige ervaring om nu eens zelf op zo'n groot paard te rijden, ik heb enorm genoten van deze middag!"  

Behandelaren van Parnassia Groep kunnen cliënten hiervoor aanmelden, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Contact

Sandy Lelyveld
Tel: 0620659637 of 088-3582530
Mail: s.lelyveld@parnassiagroep.nl