Nieuws

Componence Asset List

24 juli 2019

regulier_frederik+van+baar.png
Reakt-deelnemer Frederik zit in de selectie voor het Nederlands team dat vanaf 27 juli deelneemt aan de Homeless World Cup in Cardiff. Frederik is deelnemer van Reakt in Purmerend en speelt in het Life Goals Purmerend voetbalteam.

Van over de hele wereld komen vijfhonderd (dakloze) voetballers uit vijftig landen samen om hun krachten te meten. En natuurlijk vooral om aan de wereld én zichzelf te bewijzen dat elk mens ertoe doet en een toekomst heeft. Dit WK is een sportief en emotioneel avontuur dat mensen uit de maatschappelijke opvang helpt om de wereld en hun kansen weer wat zonniger te bekijken.

Het vonkje

Life Goals richt zich op die mensen die ondersteuning nodig hebben op een of meerdere leefgebieden. Voor hen kan sporten, bewegen en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen. Sport is het middel om mensen op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken. Reakt, maar bv ook Brijder en het Leger des Heils, maken deel uit van het samenwerkingsverband Life Goals.

Bureau Sport

Bureau Sport, een programma van BNNVARA, volgt de Nederlandse selectie op weg naar de Homeless World Cup in Cardiff. Vanaf zondag 11 augustus zie je bij BNNVARA op NPO 1 om 23.00 uur hoe de presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij dit bijzondere avontuur met de deelnemers ervaren.