Nieuws

Componence Asset List

23 augustus 2016

volleybal.jpg

Dit jaar was het Reakt beachvolleybaltoernooi een onderdeel van de Olympic Experience (O.E.) op het strand van Scheveningen in samenwerking met de gemeente Den Haag en het NOC/NSF.

De O.E. was een groot evenement tijdens de Olympische spelen waar iedereen kennis kon maken met alle Olympische sporten en kon genieten van de prestaties van de Nederlandse topsporters in Rio.

Tijdens het Beachvolleybaltoernooi waren er ruim 250 cliënten uit de GGZ actief vanuit heel Nederland. Naast de deelnemers van Reakt uit alle regio’s, waren er teams van het Leger des Heils Utrecht, Rivierduinen Noordwijkerhout, Rotterdam, Emiliehoeve, enz.

Zij gingen ook dit jaar weer strijden om de felbegeerde wisselbokaal.

Gelukkig scheen de gehele dag de zon en stond de Olympische gedachten (meedoen is belangrijker dan winnen) voorop. Daarnaast hadden de cliënten  dezelfde regels als Yuri van Gelder en werden deze wel goed nageleefd.

In de ochtend begonnen de teams met de poulefase om te kijken wie  in de middag konden gaan strijden om de finaleplaatsen. Na de inspannende eerste wedstrijden was er een pauze in de middag waarin de cliënten vrij waren om het terrein te verkennen en kennis te maken met de verschillende Olympische sporten.

Na de pauze werd in kruisfinales gestreden om de 2 finaleplaatsen. Uiteindelijk stonden ‘Rivierduinen’ en ‘Sport voor een toekomst’ (vluchtelingenteam Utrecht) in de finale.

Deze finale werd een spannende eindstrijd die uiteindelijk werd gewonnen door ‘Sport voor een toekomst’. Dit team liet de gehele dag al fantastisch volleybal zien en  was de terechte winnaar.

De cliënten hebben een fantastische dag gehad en keken hun ogen uit. Volgend jaar zullen we wederom een beachvolleybaltoernooi organiseren. Hopelijk tot dan.

Reakt Domein sport