Nieuws

Componence Asset List

19 mei 2023

kunstwerk+200+200.jpg
In het gemeentehuis van Purmerend is momenteel de expositie: Reizende minivitrine van KunstWerk! te zien. KunstWerkt! is een kunst, educatie en coachingstraject voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het is een samenwerkingsproject van Cultuurhuis Wherelant en Reakt.

Op 12 mei opende wethouder Harry Rotgans de expositie in het Gemeentehuis van Purmerend. De deelnemers van KunstWerkt! exposeren hun kunstwerken in deze verplaatsbare kunstkast met als doel een toer te maken langs dokterspraktijken, ziekenhuizen en GGZ -instellingen in en buiten Purmerend. Daarnaast worden de muren van het gemeentehuis weer verrijkt met prachtige kunstwerken gemaakt door de deelnemers van KunstWerkt!. De expositie is nog te zien tot 1 juni. KunstWerkt! is een samenwerkingsproject van Cultuurhuis Wherelant en Reakt.

Over KunstWerkt!

KunstWerkt! is een kunst, educatie en coachingstraject voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Kunst is de werkelijkheid bekijken met andere ogen door experiment en vragen stellen. In deze positieve eigenschappen ligt precies de kracht van KunstWerkt! Deelnemers worden aangesproken op talent, kunde en durf. Ze worden uitgedaagd door kunstdocenten om nieuwe dingen te doen, eigen ideeën te ontwikkelen, verschillende disciplines uit te proberen en hun eigen weg te vinden. KunstWerkt! is leren in de praktijk, over kunst én over jezelf.

Naast structuur en dagbesteding, biedt KunstWerkt! deelnemers vaak een eerste stap naar een maatschappelijke omgeving. Het samen leren met medecursisten geeft hen het gevoel erbij te horen, weer onderdeel uit te maken van de maatschappij.

Video KunstWerk!

Voor wie?

KunstWerkt! is voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die affiniteit hebben met kunst. Van beginnende tot gevorderden kunstbeoefenaars, van jong tot oud. Voorwaarde is voor deelname is een Wmo-indicatie. Reakt kan helpen bij het aanvragen hiervan. Voor vragen kun je contact opnemen met Jantine Geels (j.geels@wherelant.nl | 0299-434777) of Fleur Bolink (f.bolink@reakt.nl | 06-12875937).

Expositie: Reizende minivitrine van KunstWerk!
Data: 12 mei – 1 juni
Gemeentehuis Purmerend: Purmersteenweg 42 - 1441 DM Purmerend
open ma - do 09.00 u 16.00 - do 18.00 u 20.00 - vr 09.00 u 12.00