Nieuws

Componence Asset List

29 juni 2016

roetz+fietsen.jpg

Deelnemers van Reakt en ActiefTalent kunnen per 18 juli 2016 instromen bij Fietsfabriek Roetz-bikes in Amsterdam. Dit is je kans om mee te doen!

Roetz-bikes bouwt nieuwe oersterke, eerlijke fietsen met houten spatborden en andere eigenwijze onderdelen. De basis zijn onverwoestbare stalen frames die opnieuw worden gespoten en opgebouwd met duurzame onderdelen.

De nieuwe kleinschalige fietsfabriek biedt re-integratie- en leerwerkplekken aan voor deelnemers met een technische belangstelling. Er kunnen ook opleidingen worden gevolgd gekoppeld aan het werken bij Roetz.

Roetz is gevestigd in Amsterdam Noord, heel dichtbij het Centraal Station (Gedempt Hamerkanaal, Amsterdam). Je kunt er heel makkelijk met het openbaar vervoer naartoe.

 

Ben je geïnteresseerd?

Het Roetz-project is voor deelnemers die ingeschreven staan bij Reakt. Het wordt georganiseerd vanuit Fietswerkplaats De Duinfietser van Reakt in Castricum. Contactpersoon is Evelyn Stok.

Het project is bedoeld als tussentrede op de participatieladder. Vaak is de stap van arbeidsmatige dagbesteding naar werk erg groot en Roetz voorziet in een beschermde plek bij een sociaal ingesteld bedrijf. Het is een pilotproject voor een half jaar.

Deelnemers en begeleiders die belangstelling hebben om meer te weten zijn van harte uitgenodigd contact op te nemen. We kunnen dan een bezoek aan de Fair Factory van Roetz plannen.

De begeleiding op de werkvloer is in handen van een sociaal voorman van Roetz. Daarnaast is er een aantal uren coaching vanuit Reakt.

Een belangrijke doelstelling van Roetz is het bouwen van fietsen met mensen met een arbeidshandicap.

 

Meer weten?

Fietswerkplaats De Duinfietser
Evelyn Stok
Mail: e.stok@reakt.nl

Roetz
Gedempt Hamerkanaal 1021
Amsterdam-Noord
Facebook: RoetzBikes