Nieuws

Componence Asset List

01 juli 2020

regulier-nofilter-reakt-koffie.png

Vandaag is het eindelijk zover, No-Filter is officieel open! Het eerste bakkie koffie is gezet door onze Barista Yorick en betaald door Renate.

Bij de koffiecorner No-Filter aan de Dynamostraat 18 in Rotterdam bieden wij onze cliënten de kans om dichterbij de arbeidsmarkt te komen. Zij beginnen op de dagbesteding/werkervaringsplek en krijgen een training om Barista te worden. Als het bevalt krijgen zij na één jaar een jaarcontract om als werknemer van Reakt als Barista te gaan werken. Bij de koffiecorner van Reakt – No-Filter – werken we nauw samen met Heilige Boontjes. Zij verzorgen alle Barista trainingen en wij "test"schenken koffie gemaakt van hun heerlijke duurzame koffiebonen.

"Wij als herstelcoaches vinden het geweldig om onze doelgroep deze kans te mogen bieden en samen met hen te werken aan hun toekomst", vertelt Jeffrey Rupsam, herstelcoach bij Reakt en betrokken bij de koffiecorner. "Het is een mooie stap richting regulier werk en je ziet onze Barista's echt groeien. Ze zijn trots op het vak dat ze hebben geleerd van Heilige Boontjes en werken met veel plezier binnen de koffiecorner; elk kopje koffie is weer een klein kunstwerk!" gaat Liza Gort, eveneens herstelcoach en collega van Jeffrey enthousiast verder. Ook de eerste klanten zijn heel positief; "we zijn heel vriendelijk geholpen, de koffie is erg lekker en ziet er super mooi uit en je kunt hier heerlijk rustig zitten. Top!"

Reakt helpt cliënten bij No-Filter verder op weg in hun herstel door begeleiding te bieden aan de hand van de bouwstenen Sterker door Werk en De arbeidsmarkt op.