Nieuws

Componence Asset List

28 november 2019

regulier_Kijk+op+de+wijk.jpg

Vrijdag 15 november was het eindelijk zover; Hans Gorissen en Ed Doolhoff mochten, namens Reakt, het bewijs in ontvangst nemen dat de Kijk op de Wijk-strippenkaart vanaf heden officieel deel uitmaakt van het Echt Rotterdams Erfgoed. De Kijk op de Wijk-strippenkaart heeft nummer 72 gekregen. Dit memorabele moment werd door de fotograaf van Museum Rotterdam vastgelegd.

Door nu Echt Rotterdams Erfgoed te zijn wordt het mogelijk nog sneller de verbinding aan te gaan met de andere Echt Rotterdams Erfgoed-organisaties. Hierdoor ontstaan er tal van mogelijkheden en kansen voor onze doelgroep en meer.

Echt Rotterdams Erfgoed: de actieve collectie van de stad

Museum Rotterdam beheert de collectie historische objecten van de stad Rotterdam. Ze worden bewaard in het depot en helpen in tentoonstellingen het verhaal van de stad te vertellen. Zo doen ze dat al ruim een eeuw, maar de stad verandert. Daarom is het de bedoeling dat er ieder jaar 50 objecten, personen of plekken op de Echt Rotterdams Erfgoed-lijst bij komen. Met de erfgoedlijst kunnen objecten voor een lange tijd worden gevolgd. Het is belangrijk dat hetgeen wat op de erfgoedlijst staat de Rotterdammers bij elkaar brengt en verbindt. Iedereen die op de lijst staat krijgt een keurmerk in de vorm van een bord en fotolijst.

In de Ere-collectie bevinden zich Rotterdamse objecten en, verhalen en mensen, die een belangrijke rol spelen bij de ontwikkelingen in de stad. De ontwikkelingen van deze onderdelen worden vervolgens op de voet gevolgd door het museum