Nieuws

Componence Asset List

09 februari 2021

200x200+Wesley.jpg
Vanaf deze week is de Kijk op de Wijk-strippenkaart officieel in Den Haag! Met deze strippenkaart laat Reakt cliënten die in een sociaal isolement zitten of angsten hebben, kennis maken met de wijk. Naast Den Haag, bestaat er ook een strippenkaart voor diverse wijken in Rotterdam, Zaandam en Gouda. In Rotterdam is de strippenkaart inmiddels uitgeroepen tot ‘echt Rotterdams erfgoed’.

Veel cliënten hebben baat bij het gebruik van de strippenkaart; met de Kijk op de Wijk-strippenkaart leer je op een laagdrempelige manier activiteiten en organisaties in je eigen woonwijk kennen. Op deze manier kunnen cliënten werken aan het vergroten van hun sociale netwerk en ontstaan er vaak nieuwe kansen op het gebied van dagbesteding.

Deelnemende organisaties

In Den Haag kunnen deelnemers aan Kijk op de Wijk bij verschillende leuke organisaties een kijkje nemen, zoals De Participatiekeuken, Wijkwinkel Bij Betje en Buurtsportcoach Moerwijk. Alle partijen zijn hartelijk bedankt tijdens de feestelijke (online) lancering van de strippenkaart vandaag.  

Hoe werkt de Kijk op de Wijk-strippenkaart?

Tijdens het traject bij Reakt heeft de cliënt de mogelijkheid om deel te nemen aan Kijk op de Wijk. Hij of zij ontvangt van de trajectbegeleider de Kijk op de Wijk-strippenkaart. Op deze strippenkaart staan allerlei interessante organisaties die bij de cliënt in de wijk gehuisvest zijn. Omdat er tijdens de coronacrisis een aantal deelnemers slechts beperkt open zijn, kan de cliënt zich nog altijd oriënteren door de deelnemers te googelen en deze op een later, veilig moment te bezoeken.

Aan de slag!

Kun je niet wachten om met Kijk op de Wijk aan de slag te gaan?
Dat kan! Want de strippenkaart is hier gratis te downloaden.
En heb je een idee voor een volgende strippenkaart; in Den Haag of daarbuiten? Laat het Hans Gorissen of Kevin Wien dan vooral weten!

Kijk op de Wijk maken we samen.

Reakt

Reakt werkt aan verschillende projecten die mensen met psychische problemen of een verslavingsachtergrond op weg helpen in hun dagelijks leven. Deze projecten zijn bijvoorbeeld gericht op het opbouwen van een sociaal netwerk of het leiden van een gezonder leven.