Nieuws

Componence Asset List

11 december 2020

regulier-kerstboom.png

Het is december, de feestmaand van het jaar. Maar dit jaar is alles anders, voor iedereen. In een tijd die heel eenzaam en donker kan zijn, gaan de kerstdiners niet door en de activiteiten die we bieden zijn nog steeds deels aangepast door corona. Voor de doelgroepen waar wij ons elke dag zo hard voor inzetten, kan deze tijd heel pittig zijn. Dit laten wij als Reakt natuurlijk niet zomaar voorbijgaan…! En dus, komen diverse collega’s en locaties met alternatieve activiteiten om onze cliënten een hart onder de riem te steken en ze door deze tijd heen te helpen!

Kerstpakkettenacties

Dit jaar geen kerstdiner? Het is even niet anders. Maar dan zorgen we er natuurlijk wel voor dat onze cliënten een alternatief ‘feestje’ ontvangen. Tenminste, dat moet onze collega Jolanda en haar team uit Noord-Holland hebben gedacht. En zo kwamen ze met een oproep op sociale media voor de donatie van diverse lekkere spullen voor een kerstpakket, inclusief QR-code! Het bericht werd massaal door bekend en minder bekend Nederland gedeeld. Resultaat; “Kapot veel lekkere en mooie spullen kwamen uit alle hoeken onze kant op”, aldus een gelukkige Jolanda. Er staan twee kamers vol; soep, worst, lekkere drankjes, pasta, broodjes, lekkere beautyproducten, maar ook (kleine) geldbedragen, je kunt het zo gek niet bedenken. Zowel van particulieren en bedrijven uit de buurt, als van leerlingen van school.

Daarnaast hebben diverse scholen ook aangeboden een bijdrage te doen en te helpen bij het inpakken en rondbrengen van de pakketten. Zo is er in Alkmaar een scholengemeenschap waarvan de kinderen allerlei goederen gaan kopen om op die manier bijna 150 (!) kerstpakketten (waaronder ook een veertigtal rugzakken voor dak- en thuislozen) voor onze deelnemers samen te stellen! Een ‘kleine’ moeite met grote impact voor onze cliënten! En als dank geven wij op die school een aantal themalessen over ons werk en doelgroep in samenwerking met Brijder.

Ook in de rest van Nederland is dit initiatief gaan rollen en komen de kleine en grotere attenties voor de kerstpakketten van onze cliënten binnen. Daarbij ontstaan mooie samenwerkingen, zoals met ASVZ (zij bieden dagbesteding voor ouderen). Zij gaan de kerstkaarten voor onze kerstpakketten maken. Onder het mom ‘de zorg voor de zorg’.

Een totaal stroom van prachtige, warme initiatieven met oog voor de mensen die het wat minder goed hebben in onze maatschappij!

En we gaan verder

Maar het blijft natuurlijk niet bij kerstpakketten alleen, we gaan nog veel verder! Zo heeft Budget Broodjes voor een ‘vroeg kerstontbijt’ gezorgd voor de deelnemers van Reakt in Velsen-Noord, bekijk het filmpje maar.

Of wat dacht je van al die mensen die in deze moeilijke tijd de moeite hebben genomen hun tweedehands spullen – van kasten tot kussens en van spelletjes tot kleding – naar diverse Reakt - locaties te brengen zodat ‘oud-cliënten’ een nieuwe start kunnen maken*?

Er wordt van alles verzonnen om van deze normaal zo feestelijke tijd, ook nu weer een mooie tijd te maken voor onze cliënten. Van digitaal samen kerstkoekjes bakken tot online kerstmuziek voor elkaar maken. Want Kerst vier je samen, ook op afstand en in tijden van corona. Samen maken we het verschil!

* Heb jij nog spullen die je graag zou doneren? Breng ze dan langs bij een vestiging bij jou in de buurt