Nieuws

Componence Asset List

03 februari 2022

Helderseweg+Alkmaar+200x200.jpg
De bestaande dagopvang voor daklozen aan de Helderseweg 8 in Alkmaar wordt uitgebreid met een nachtopvang. Na een interne verbouwing zal de opvang in het voorjaar van 2023 de deuren openen. Daar bieden Reakt, Brijder en dnoDoen dan dag- en nachtopvang, in combinatie met zorg en hulp. De nachtopvang aan de Jan de Heemstraat wordt gesloten.

Online informatiebijeenkomst
De gemeente Alkmaar, daklozenorganisatie dnoDoen en Reakt presenteren op woensdag 9 februari om 19.30 uur online de plannen en het traject voor de verhuizing en geven meer informatie over de 24-uurs opvang. Geïnteresseerden voor deze online informatiebijeenkomst melden zich op deze pagina aan.

Samenvoegen
​​​​​​​In Alkmaar zijn er twee locaties voor daklozen: de nachtopvang aan de Jan de Heemstraat en de dagopvang aan de Helderseweg. Het samenvoegen van beide locaties in één pand levert veel voordelen op: meer slaapplaatsen, minder daklozen die ’s nachts op straat moeten blijven, maar ook een 24/7 samenwerking door dnoDoen en Reakt waardoor zij daklozen beter kunnen begeleiden. Brijder levert kennis en begeleiding voor diegenen met een verslaving. De samenvoeging en samenwerking onder 1 dak zorgt voor een integraler zorgaanbod.