Nieuws

Componence Asset List

08 februari 2023

bouwen+849+424.png
Meer zelfvertrouwen krijgen is een belangrijk doel van Reakt. Met alles wat we doen en organiseren en met de juiste begeleiding, helpen we onze deelnemers in het vinden van structuur, zelfvertrouwen en voldoening. Dat kan door een sport of misschien wel via een creatieve uitlaatklep zoals kaarsen maken, maar ook gewoon door wekelijks een bakje koffie te doen bij een inlooplocatie van Reakt.

Erbij horen

“Mensen voelen zich ergens bij horen hier”, zei herstelcoach Tessa Houwaard onlangs nog in een interview over de inlooplocatie Soeda in Rotterdam. Maar ook sport en bewegen zijn een belangrijke manier om meer zelfvertrouwen te krijgen. Zo beschreef een andere herstelcoach van Reakt, Martin, een succesverhaal in zijn tak van sport. “Een tijdje terug hadden we een cliënt met behoorlijk wat angst- en traumaklachten”, vertelde hij. “Hij durfde de straat niet op. Een collega is naast haar reguliere behandeling met haar aan de slag gegaan met sport en bewegen. Eerst in huis wat fitnessoefeningen, vervolgens voor het huis. Uiteindelijk zijn ze samen langzaam gaan wandelen, en is ze vervolgens weer in de drukte van de maatschappij gekomen.”

17 tips voor meer zelfvertrouwen

Het zijn mooie voorbeelden van hoe de dagbesteding en de begeleiding van Reakt kan bijdragen aan meer (zelf)vertrouwen krijgen. Wat zou nog meer kunnen helpen? Psychologie magazine geeft een lijst met 17 tips voor meer zelfvertrouwen. Nummer 1 is: Noteer je successen. “Maak eens lijstjes van dingen die gelukt zijn, in plaats van de zaken die je nog moet doen”. Volgens psycholoog Fred Sterk zijn al die to-do-lijstjes funest voor het zelfvertrouwen. ‘Het is veel beter om successen bij te houden”, zegt hij. “Meer zelfvertrouwen cultiveren is ook een kwestie van je richten op de positieve zaken in het leven.”

Bekijk in de Reakt app welke activiteiten je kunt doen die vallen onder de bouwsteen: bouwen aan zelfvertrouwen.