Nieuws

Componence Asset List

05 juli 2019

200x200+stagebegeleiding.jpg
Reakt en andere bedrijven geven kwetsbare jongeren tijdens hun stage extra persoonlijke aandacht. Dit zorgt voor persoonlijke groei en vergroot ook de kans dat ze na hun opleiding een mooie werkplek te vinden. Gemeente Den Haag stimuleert dit, ondermeer via de Haagse Stageprijs. Reakt eindigde op een gedeelde tweede/derde plek. 

Op 23 juni werd voor de vierde keer de Haagse Stageprijs uitgereikt aan de stagiair uit het praktijk of speciaal voortgezet onderwijs of de entreeopleiding die een bovengemiddelde ontwikkeling doormaakt tijdens zijn of haar stageperiode. Ook het stagebedrijf dat net even meer doet om de jongeren te begeleiden, wint een prijs. Reakt, die regelmatig stagiaires begeleid, werd genomineerd voor deze laatste prijs en ging uiteindelijk naar huis met een gedeelde 2/3 plaats. Winnaar van 2019 was Rishana van de Hofstede Praktijkschool en Rijwielhandel Claassen. Zij ontvingen de prijs uit handen van Saskia Bruines, wethouder Onderwijs.

'Ik ben trots op deze stoere stagiaires. Ze hebben keihard gewerkt. Ik wens ze toe dat ze een leuke werkplek krijgen die bij ze past. Ik bewonder de bedrijven, die deze jongeren kansen geven. Door de persoonlijke aandacht en de tijd die ze in deze jongeren steken, geven ze hen de kans om na hun opleiding een mooie werkplek te vinden.', aldus wethouder Bruines.

Vanuit de Haagse Educatieve Agenda 2018-2022 zet de gemeente in op meer kansengelijkheid in het Haagse onderwijs. Het is erop gericht om iedere leerling dezelfde kansen te geven. Het stimuleren en verstevigen van de omgeving voor stages vloeit hieruit voort. Ook het perspectief op werk voor kwetsbare jongeren is van belang.

De jury bestond dit jaar uit: Gerben Hagenaars (directeur Jeugd en Zorg, OCW), Petra Kallee (programmadirecteur Spirit4You) en Angelique Remkes (directeur Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Alle genomineerde leerlingen en bedrijven kregen een oorkonde.

Meer weten over werken en leren en de begeleiding vanuit Reakt?  

* foto ter illustratie