Nieuws

Componence Asset List

25 augustus 2017

Bijenhoning+Groencentrum+Klein+Westland+Den+Haag+-+088+35+71964.jpg

Op maandag 21 augustus nam Stephan Valk, voorzitter raad van bestuur Parnassia Groep, het eerste potje honing in ontvangst uit handen van Richard Prins, directeur van Reakt, en cliënten van Groencentrum Klein Westland.

Bijenquiz

Eerst namen beide heren deel aan een bijenquiz. Met een twaalftal meerkeuze vragen werd hun kennis over de honingbij getest. Want hoeveel procent van ons voedsel is eigenlijk afhankelijk van bestuiving door bijen? Is dat 30%, 40% of 60%? Het juiste antwoord is 30%.
Na een nek-aan-nekrace werd uiteindelijk Stephan Valk met één punt meer de winnaar.

Twee cliënten van Reakt onthulden de eerste potjes honing. Uiteraard ontvingen beide heren een potje honing. Daarna volgde een wandeling door de tuin, de dierenweide en de kas van het Groencentrum Klein Westland.

Honing

De bijenhoning van Reakt is te koop voor € 4,95 per potje bij Groencentrum Klein Westland, zolang de voorraad strekt. De bijenstal wordt onderhouden door Imker Bart Barten. Naast honing kunt u hier ook terecht voor tuin- en kamerplanten en allerlei leuke cadeauartikelen.

Weet u een cliënt die graag aan de slag wil met planten en dieren? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Contactgegevens

Groencentrum Klein Westland Reakt
Nicolaas van Akenstraat 20
2553 RG Den Haag
088 35 71964


Groencentrum Klein Westland Reakt is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Foto van links naar rechts: John Hoogervorst (Groencentrum Klein Westland), Richard Prins (directeur Reakt), Stephan Valk (voorzitter raad van bestuur PG).