Nieuws

Componence Asset List

16 april 2018

200x200_Kijk+op+de+Wijk_Rotterdam.jpg

Resilience+ organiseert in samenwerking met vele partners inspirerende bijeenkomsten in het sociale domein en de psychiatrie. Op 12 april was er een werkbezoek in Rotterdam. Er waren diverse dag- en/of dagdeelprogramma's in de wijken van Rotterdam. Verschillende actuele thema's vanuit de participatiebeweging, de GGZ en het sociaal domein werden belicht.

Reakt was met het project ‘Kijk op de Wijk’, een van de deelnemers.
Het was een zeer geslaagde dag.

Wat houdt een werkbezoek in?

Het werkbezoek is een programma van Rotterdammers voor iedereen die nieuwsgierig is naar vernieuwing, verandering, meedoen, bijzondere levensverhalen en gepassioneerde collega's en wijkbewoners.
Onder begeleiding bezoekt u een inspirerende plek of persoon. Op weg hiernaartoe maakt u een tour door de wijk. De tour is tevens een collegiale ontmoeting waarin het gesprek met deelnemers en medewerkers in de wijk en het project/ de ontwikkeling centraal staan.
U ontmoet collega’s en deelnemers die uitleg en toelichting geven over hun project.

  • alle aspecten van deze geslaagde en bestaande projecten komen aan bod
  • u leert, ziet en beleeft hoe cliënten in de grote stad ‘overleven’
  • van welke voorzieningen zij gebruik maken
  • waar deze contacten uiteindelijk toe kunnen leiden

Kijk op de Wijk

Hans Gorissen, trajectbegeleider Reakt Rijnmond, ontwikkelde het Project ‘Kijk op de Wijk’, een strippenkaart die cliënten de mogelijkheid biedt om activiteiten in zijn/haar woonwijk voor het eerst of opnieuw te ontdekken. De bedoeling is dat de cliënt zelfstandig contact opneemt voor een informatieve rondleiding en men krijgt hiervoor een stempel met datum. Op twee open plekken van de strippenkaart kan men zelf op zoek gaan naar een leuke interessante plek in de wijk. Als bewijs neemt men foldermateriaal mee.

Bij een werkbezoek maakt u kennis met ‘Kijk op de Wijk’. U leert de activiteiten, de bewoners en de voorzieningen kennen, net zoals cliënten dit  doen. U hoort ervaringen en beleeft zelf hoe deze strippenkaart het verschil kan maken.

Meedoen?

Zelf ervaren, leren en delen op het gebied van kennis of die van een collega, de wijkbewoners en/of de deelnemers? Regelmatig organiseert Resilience+ een werkbezoek. Houd hun website in de gaten en doe mee met een volgend werkbezoek. Het is de moeite waard, 12 april was een groot succes.

Meer Kijk op de Wijk

Op 24 april is Reakt met 'Kijk op de Wijk' aanwezig op de Focusdag in Rotterdam. Lees er meer over in ons nieuwsbericht.