Nieuws

Componence Asset List

28 maart 2023

hans+200+200.jpg
Met de strippenkaarten van Kijk op de Wijk kunnen deelnemers van Reakt interessante activiteiten en werkplekken in hun buurt ontdekken. In de nieuwsbrief van de gemeente Rotterdam komt Kijk op de Wijk initiatiefnemer Hans Gorissen aan het woord. ‘De strippenkaart vergroot je wereld en is goed voor je sociale netwerk’, vertelt Hans onder andere in het artikel.

"Stel, je zit veel thuis en vindt het spannend om stappen richting werk te zetten", zegt Hans in het stuk. "Dan kun je op de strippenkaart een organisatie uitzoeken en een afspraak maken. Hier kun je rekenen op een warm welkom en een rondleiding. Zo’n bezoek geeft snel een indruk van het bedrijf en wat ze doen. Het brengt je op ideeën en biedt kansen in je zoektocht naar activiteiten, dagbesteding of werk."

Praktijkvoorbeeld

Hij benoemt verder nog een mooi voorbeeld. Hans: "Marc is enorm handig en knutselt graag. Hij werkt nu in Huis van de Wijk De Halte: hij laat zijn talent zien in de Repair Halte waar bewoners kapotte apparaten kunnen laten repareren. En laatst ontdekte iemand dat het Huis van de Wijk computerlessen verzorgt. Hij was meteen enthousiast en volgt de cursus nu iedere week."

Meer informatie

Lees het hele artikel op de site van de gemeente. Wil je meer informatie over de strippenkaart? Of ben je op zoek naar een strippenkaart bij jou in de buurt? Bezoek de pagina Kijk op de Wijk. Hier vind je een overzicht van alle beschikbare strippenkaarten. Je kunt ook een mail sturen naar Hans Gorissen of hem bellen: 06 42 70 09 33.