Nieuws

Componence Asset List

17 februari 2018

ActiefTalent heeft deze nieuwe wedstrijdtafel voor visueel gehandicapten ontworpen en geconstrueerd.

Showdownsport

Revas Showdown Heerhugowaard is een visueel/gehandicaptensportvereniging in de HAL-regio. De showdownsport is één van de weinige sporten, die bij uitstek geschikt is om door blinden en slechtzienden te worden beoefend. Het speelveld is een lange tafel van 3.60 meter bij 1.22 meter met een opstaande rand van 14 centimeter. Aan de korte zijden zit een doelgat, dat door een geblindeerde speler wordt verdedigd. Met een rechthoekig batje in de hand probeert de speler een aanstormende rinkelbal uit het doel te houden en daarna de rinkelbal met effect en grote snelheid terug te spelen.

ActiefTalent Alkmaar is gevraagd een nieuwe wedstrijdspeeltafel te ontwerpen en te construeren. In de afgelopen twee jaar is met veel zorg en toewijding aan de opdracht gewerkt. Nu is het dan zover dat de speeltafel kan worden overgedragen en daarmee de leden van de showdownvereniging te verblijden.

Feestelijke onthulling

De onthulling en overdracht vond plaats in de werkplaats van ActiefTalent Alkmaar aan de Pettemerstraat 39. Hierbij waren de wethouders van Alkmaar (Mw Anjo van de Ven) en Heerhugowaard (Hr Leo Dikhof) aanwezig alsmede diverse leden van Revas, 2 scheidsrechters, enkele begeleidsters en natuurlijk alle medewerkers van ActiefTalent Alkmaar.

Bijzonder was het voorlezen van de presentielijst: ieder die genoemd werd, gaf even aan dat hij er was met een "present" opdat ook de aanwezige blinde mensen wisten wie er was en waar die zich ongeveer bevond.

Na de onthulling hebben de wethouders (geblindeerd) een potje gespeeld. Het was een feestelijke bijeenkomst.

Trots

De leden van de showdown-club zijn uitermate tevreden met de snelle tafel. Aanstaande dinsdag zal hij worden afgeleverd in Heerhugowaard. Een prachtig ActiefTalent product uit de houtwerkplaats om trots op te zijn!