Nieuws

Componence Asset List

07 maart 2022

Reakt+fiets+Oekraine+200+x+200.jpg
In Haarlem werkt Arno op de fietsenwerkplaats van Reakt. Ontheemde fietsen worden daar vaak door buurtbewoners gebracht; opknappertjes. Eén van die fietsen is de stevige city-bike met blauw frame en groene spatborden. Een labeltje onder het zadel doet vermoeden dat deze fiets eerder op Schiphol gebruikt is.

Geïnspireerd door de oorspronkelijke kleuren en betrokken bij de ellende in de Oekraïne schilderde Arno de spatborden geel en maakte de fiets verder weer tip top in orde. De fiets werd daarna per opbod verkocht.

Een voormalige KLM-captain op een 747 liet zijn oog op de fiets laten vallen en heeft een bod gedaan van € 450. Dit bedrag wordt door Reakt Haarlem gedoneerd op Giro 555 voor Oekraïne.

De captain kende Reakt al. Ondanks dat vanwege corona het vliegverkeer bijna geheel stillag, bleven de crews uitvliegen. Niet naar verre bestemmingen, maar naar organisaties die hulp modig hadden. Vanwege corona waren er minder vrijwilligers beschikbaar, dus extra helpende handen waren meer dan welkom. Onder het motto 'Blauw helpt' bracht hij maaltijden rond van een tafeltje-dek-je-service van Reakt in Alkmaar.