Nieuws

Componence Asset List

13 februari 2019

Band+Chillen+in+de+Steeg+Westeinde+Den+Haag.jpg

Op dinsdag 5 februari vond de eerste editie van ‘Chillen in de Steeg’ plaats: een maandelijkse stapavond voor mensen met psychische kwetsbaarheid. Elke eerste dinsdag van de maand kun je in Theater in de Steeg op het Westeinde (Den Haag) onder het genot van live muziek gelijkgestemden ontmoeten. Wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid (ZJV) Kavita Parbhudayal gaf om 18.00 uur het officiële startsein voor deze stapavond. Bekijk de reportage van Den Haag FM.

Gezellige avonden voorzien in een behoefte

Het Haags Steunsysteem krijgt via haar ‘Werktafels’ veel vragen binnen van mensen met psychische kwetsbaarheid. Barbara Cornelissen van het Haags Steunsysteem vertelt: ‘Vragen kunnen gaan over de zoektocht naar passend vrijwilligerswerk tot een plek om te wonen. En geregeld horen we dat er behoefte is aan een speciale stapavond. Twaalf jaar geleden bestond deze maandelijkse stapavond ook, maar dan in Café de Vinger. Voor alle trouwe bezoekers van de gezellige avonden destijds in Café de Vinger, is er nu Chillen in de Steeg!’

Het programma

Bezoekers betalen voor hun consumpties, de daghap is gratis. Vanaf 17.30 uur is iedereen welkom in Theater in de Steeg aan het Westeinde 165a. Bandsessies zorgen deze avond voor spetterende optredens. Het programma duurt tot 21.00 uur. De stapavond wordt mogelijk gemaakt door een werkgroep van enthousiaste cliënten, vrijwilligers, muzikanten, koks, redactieleden en medewerkers van de Stichting Anton Constandse, Haags Steunsysteem en Reakt.

Meer informatie

Via de Facebook-pagina van Chillen in de Steeg en de website van Haag Steunsysteem blijf je op de hoogte van alles omtrent Chillen in de Steeg.