Nieuws

Componence Asset List

14 april 2021

200+x+200+vacaturebemiddeling+reakt.png

Bezoek dan nu onze vacaturebank! Het is altijd spannend om ergens aan de slag te gaan. En dit geldt helemaal als je al een tijdje niet hebt gewerkt en/of als je te maken hebt met psychische problemen of een verslavingsachtergrond.

Daarom zetten we ons dagelijks in om onze cliënten hierbij volledig te begeleiden. Want werk zorgt voor structuur, zelfvertrouwen en voldoening.

Solliciteren in een veilige omgeving

Eén manier om zelfvertrouwen (verder) op te bouwen is door dingen zelf te doen en het succes te ervaren als dit lukt. Dit geldt ook voor sollicitaties; een proces dat kan leiden tot succes en een boost voor je zelfvertrouwen, maar ook tot afwijzing, met alle negatieve gevoelens die dit kan oproepen tot gevolg. Zeker als de afwijzing op een vervelende manier gebeurt. Dus bedachten we een manier waarop jij dit spannende proces van solliciteren in een veilige omgeving kunt aangaan, namelijk via onze eigen vacaturebank met werkervaringsplekken.

Zelf zoeken in de vacaturebank

Soms is de stap naar regulier werk nog net te groot. In dat geval biedt een werkervaringsplek een opstapje ‘met minder druk’. We bespreken met jou wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Op basis daarvan zetten we de stappen uit die je kunt gaan zetten, zo ook hoe je kunt solliciteren.

Hoe mooi is het dan dat je zelf in een vacaturebank met werkervaringsplekken bij Parnassia Groep (Reakt is onderdeel van Parnassia Groep) en bij werkgevers waarmee wij samenwerking kan zoeken naar een passende werkplek en zelf kan solliciteren? “Fantastisch”, reageert Christien Veldink, directeur Reakt. “Binnen Parnassia Groep kennen we de doelgroep en kunnen we passend, zowel bij de reactie op de sollicitatie als tijdens het werk zelf, rekening houden met eventuele omstandigheden. Het werk blijft ‘echt’ en de kandidaat leert omgaan met de dagelijkse beslommeringen, maar we kunnen wel ‘rekening houden met’. Een prachtige formule die echt kan zorgen voor een boost van het zelfvertrouwen van onze cliënten.”

Ben je op zoek naar een leuke werkervaringsplek? Neem dan snel een kijkje! 

Ben je op zoek naar een werkervaringsplek die bij je past? Bekijk dan snel onze eigen vacaturebank.

Ken of heb jij een mooie werkervaringsplek die je kunt aanbieden?

Laat het ons weten door te mailen naar Elise Zeijlmans via SROI@parnassiagroep.nl.

Positieve gezondheid

Reakt gelooft in positieve gezondheid. Samen met jou bekijken we waar je energie van krijgt. We gaan uit van talenten en mogelijkheden. We geloven dat er veel meer mogelijk is als je goed in je vel zit, je leven als zinvol ziet en steun van anderen krijgt. We ondersteunen je om hier zoveel mogelijk eigen regie in te voeren.