Ervaringen met re-integratie

Ingrid: “Onlangs is mijn jaarcontract verlengd. Ik werk nu in de horeca en dat bevalt me nog steeds erg goed, ook al is het heel wat anders dan de administratieve baan die ik had voor ik kinderen kreeg."

Aanleiding voor re-integratie traject

Ingrid stopte met werken toen ze kinderen kreeg, maar de kinderen zijn nu volwassen en het huis uit. Ingrid lijdt al haar hele leven aan angststoornissen die haar belemmerden bij een terugkeer naar de arbeidsmarkt. Haar behandelaar adviseerde om naar Reakt te gaan.

"Ik heb erg veel gehad aan de coachende gesprekken met mijn trajectbegeleider bij Reakt. Ik durf weer met het openbaar vervoer te reizen en dat kost me niet langer zoveel energie.

Verder heb ik cursussen gevolgd en mijn HACCP-papieren gehaald. Ook heb ik op verschillende plekken ervaring opgedaan. Zo ben ik begonnen achter de bar bij Reakt, maar heb ik ook gewerkt in een kantoorkantine via een werkgever die mij een leerplek aanbood en mij vervolgens aannam.

Via mijn uitkeringsinstantie heb ik de eerste zes maanden van mijn betaalde baan nog persoonlijke ondersteuning gehad in de vorm van jobcoaching. Dat gaf mij het zelfvertrouwen dat ik tot dat moment nog miste."